Jan van 't Veer foto: Melanie Samat

Jan van 't Veer

In Crooswijk zijn zeven kandidaten benoemd tot wijkraadslid en zullen de komende vier jaar aandacht vragen aan de gemeente voor onderwerpen wat echt belangrijk is voor Crooswijk. Wat kan beter of wat zou er moeten veranderen? 
De Crooswijker stelt ze een voor een aan je voor en we beginnen deze week met JAN VAN ‘T VEER (30)

Hoe lang woon je al in Crooswijk?
Ik woon nu iets langer dan 10 jaar in Rubroek. 
 
Hoe denk je te bereiken dat de wijk -via jou- daadwerkelijk aan zet is?
Het is zeer belangrijk dat de gemeente luistert naar de Crooswijkers. De Coolsingel hoort hun wensen en meningen serieus te nemen. Hier wil ik graag een bijdrage aan leveren. Dit ga ik doen door zoveel mogelijk Crooswijkers te betrekken bij de plannen voor de wijk, maar ook de wensen en problemen van Crooswijkers aan te dragen bij de gemeente. Het belang van de Crooswijker staat natuurlijk op 1.
 
Speelt jouw politieke voorkeur een rol in de wijkraad?
Ik word gesteund door Leefbaar Rotterdam. De partij die onder andere veiligheid, een schone stad en een goede verkeersdoorstroming hoog in het vaandel heeft staan. De steun van Leefbaar is voor mij retehandig, omdat ik hierdoor sommige zaken bij mijn partij kan aandragen. Zo heb ik meerdere aanvalsroutes om problemen en wensen van Crooswijk op de agenda van de gemeente te krijgen. 
 
Wat verwacht je van de samenwerking met de gemeente?
Heel veel. De wijkraad is pas net begonnen, maar ik heb een goede eerste indruk van onze wijkraadcoördinator en wijkmanager. We zullen elkaar nodig hebben om Crooswijk nog beter te maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. 
 
Wanneer is de wijkraad voor jou een succes?
De opkomst tijdens de wijkraadsverkiezingen van afgelopen 16 maart was 31%. Dit is natuurlijk een vrij laag percentage. In heel Rotterdam stemde 35% voor een wijkraadskandidaat. Hier kunnen nog wel tientallen procenten bij. Hoe tof zou het zijn als we over vier jaar een opkomstpercentage van boven de 50% halen of misschien zelfs meer? Dit kan als de Wijkraad Crooswijk als team samenwerkt en laat zien dat het Crooswijkers kan helpen om de wijk een stukkie mooier te maken. Daar gaan we voor! 

 

Samengesteld door: Madeleen Graafland, Ingrid Maas, Dik Vuik, Olga Sterenshis

Share:
Redactie

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.