Naoufal Akhatab foto: Melanie Samat

Naoufal Akhatab

In Crooswijk zijn zeven kandidaten benoemd tot wijkraadslid en zullen de komende vier jaar aandacht vragen aan de gemeente voor onderwerpen wat echt belangrijk is voor Crooswijk. Wat kan beter of wat zou er moeten veranderen? 
De Crooswijker stelt ze een voor een aan je voor en we beginnen deze week met NAOUFAL AKHATAB (19)

Hoe lang woon je al in Crooswijk?
Ik woon al mijn gehele leven in Rotterdam Crooswijk. Met veel plezier.

 
Hoe denk je te bereiken dat de wijk -via jou- daadwerkelijk aan zet is?
In eerste instantie door goed te luisteren naar de wijk en door de vraag te stellen wat wil de wijk, Wat zijn de behoeftes van de bewoners. En te kijken wat beter kan in de wijk, maar ook zeker te kijken naar wat er goed gaat in de wijk. 
 
Speelt jouw politieke voorkeur een rol in de wijkraad?
Nou ja niet zo zeer, het belangrijkste is dat wij allemaal een betere en mooiere wijk willen voor iedereen, ongeacht politieke voorkeur. Sommige leden waaronder ik zijn wel aangesloten bij een politieke partij. Dit maakt de stap naar de gemeenteraad een stuk makkelijker. 
 
Wat verwacht je van de samenwerking met de gemeente?
Het is onwijs belangrijk dat wij de banden tussen de wijkraad, de wijk zelf en gemeente warm houden en zo staan wij erin als wijkraad. 
 
Wanneer is de wijkraad voor jou een succes?
Wanneer alle bewoners van Crooswijk zich gehoord en gezien voelen, dat alle bewoners van Crooswijk trots zijn op hun wijk en dat wij als wijkraad hebben bereikt wat wij willen bereiken. Dan is het voor mij een geslaagde wijkraad! Maar dat kunnen wij als wijkraad niet alleen. Dat moeten we samen als wijk doen. Ik vind het onwijs belangrijk dat iedereen meedenkt en zich veilig en thuis voelt in Crooswijk. 

 

Samengesteld door: Madeleen Graafland, Ingrid Maas, Dik Vuik, Olga Sterenshis

Share:
Redactie

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.