Van markt tot winkelpand: Fruittastic foto Saskia de Feijter

Van markt tot winkelpand: Fruittastic

Je boodschappen doe je gemakkelijk aan de Crooswijkseweg. Sinds juni 2020 kan je ook terecht bij Fruittastic dat onder meer bekend staan om hun seizoensgebonden fruit van hoge kwaliteit. De Crooswijker ging langs om kennis te maken met eigenaar én Crooswijker Abdelhakim Akaalay (36) of ook wel Appie.

Het enthousiasme straalt ervan af wanneer ze over de winkel praten. ‘We komen van de markt. Je kunt ons vinden bij Blaak, West en Feijenoord. Dit is nu de eerste winkel. Toen alle markten moesten sluiten tijdens corona, merkte ik dat we als marktkraam heel kwetsbaar zijn. Na twee maanden stilzitten begon ik me behoorlijk te vervelen en ging ik op zoek naar een winkelpand. De drie locaties die ik in gedachte had waren: Crooswijk, Zwart Janstraat en Schiedamseweg. Natuurlijk hebben we gekozen voor Crooswijk, want ik ben hier geboren en getogen en gelukkig weten onze vaste klanten ons te vinden.
Bewoners kunnen bij ons terecht voor groente, fruit, smoothies en fruitmanden. Ook verkopen we ver-schillende Marokkaanse producten, wist je trouwens dat avocado een specialiteit is in Marokko? Naast jus d’orange is avocado in Marokko een luxeproduct en is haast niet te betalen.
Binnenkort komen er extra koelingen voor verse sapjes en we willen in de toekomst meer op fruit focussen. Vandaar de naam Fruittastic.’
‘Mijn broer en mijn neef staan nog steeds op de markt en mijn focus ligt op de winkel. Ik ben heel kieskeurig en kan moeilijk stilzitten. Ik proef ook alles van tevo-ren; de mango moet bijvoorbeeld lekker zoet zijn.’
‘Bij de bezichtiging van dit winkelpand had ik meteen een beeld van de inrichting.
Crooswijkers zijn heel nieuwsgierig, zodra het rolluik omhoog gaat komen de mensen even koekeloeren. In het begin vond ik het best wel spannend, want ik ben niet de enige fruitboer aan de Crooswijkseweg.

Concurrenten wil ik ze niet noemen, maar eerder collega’s. Ook omdat iedereen zich op iets anders focust. Zoals wij op hoge kwaliteit fruit, smoothies en delicatessen.
Op de markt heb je al gauw te maken met veertig tot vijftig fruitkramen en we gunnen elkaar allemaal het
beste.’
‘Ik zou niet zo snel willen verhuizen, maar er mag wel wat meer diversiteit komen aan de Crooswijkseweg. Alleen vergeten veel mensen dat dit maar een hele kleine straat is, dus ik denk dat er niet heel veel zal ver-anderen. In de toekomst zou ik nog meer verschillende soorten verse sapjes en smoothies willen verkopen en meer verse producten zoals noten en olijven. Het is daarom mijn grootste wens om een delicatessezaak te worden.’

Volg Fruittastic op Instagram @fruittastic_smoothies

Share:

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.