De Crooswijker ontvangt maandelijks e-mails van enthousiaste vrijwilligers die een bijdrage willen leveren. Met onze kennis en ervaringen kunnen we van Crooswijk jouw thuis maken. 
Inmiddels zijn we steeds meer zichtbaar via de wijkkrant en via social media.
Ook maken we regelmatig gebruik van Zorgzaam010; een platform waarin vraag en aanbod op het gebied van vrijwillige inzet bij elkaar komt. Via Zorgzaam 010 kun je vrij makkelijk en gericht zoeken naar een functie die bij jou past . 
De Crooswijker spreekt met Anne Theelen van van Social Care Network, een overkoepelende organisatie van ruim vijftig lokale platformen door heel Nederland.

Het fenomeen MiniBieb (Little Free Library) is afkomstig uit de Verenigde Staten en sinds enige tijd ook in Nederland populair geworden. In Crooswijk kwam de eerste MiniBieb in de tijd van de lockdown in maart 2020 op het initiatief van Olga Sterenshis.

Wat ooit een poldergebied was met een paar inwoners is uitgegroeid tot een drukke stadswijk met veel pit. Crooswijk is nog altijd in ontwikkeling en het nieuwe programma Oud Crooswijk staat alweer op de loer. Om te weten waar bewoners echt behoefte aan hebben in hun wijk is het belangrijk om te luisteren. De Crooswijker staat garant voor verbinding. Dit doen wij met veel toewijding en door te luisteren naar bewoners, maar ook naar ondernemers, wooncoöperaties en gemeentelijke instellingen. Zoveel meningen en zoveel ideeën; we zijn rijk aan idealen. 
Maar wat staat ons de komende tien jaar te wachten? De Crooswijker spreekt met Saskia Hak, die sinds 1 januari 2021 is toegetreden als de nieuwe wijkmanager van Kralingen Crooswijk.

Het is zaterdagmiddag. Mensen lopen in en uit het oude Wibra-pand aan de Crooswijkseweg. Hier zit sinds een aantal weken een nieuwe Surinaamse specialiteiten winkel. De Crooswijker ging op bezoek.

Pleuriszooi

  • Geplaatst: 25-01-2021

Zwerfvuil is een veel voorkomend probleem, ook in onze wijk. De Crooswijker besteedt daar de komende edities veel aandacht aan. De Crooswijker ontmoet de goedlachse
Wouter Driessen aan de Vondelweg.

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.