Pleuriszooi foto: Melanie Samat

Pleuriszooi

Zwerfvuil is een veel voorkomend probleem, ook in onze wijk. De Crooswijker besteedt daar de komende edities veel aandacht aan. De Crooswijker ontmoet de goedlachse
Wouter Driessen aan de Vondelweg.

 “Van begin af aan erger ik mij mateloos aan al het straatvuil. Rotterdam is best wel een vieze stad. 
Ik heb op verschillende plekken gewoond zoals Barcelona, Amsterdam en Stockholm, maar hier valt het me op dat er straatvuil in overvloed is. In Barcelona wordt bijvoorbeeld elke avond schoongemaakt en in Stockholm is de mentaliteit gewoon anders, namelijk: je gooit geen afval op straat.

Ik maak me zorgen over plastic dat in het milieu terecht komt. Ik snap dat de plantsoentjes in de stad niet meteen het milieu is, maar dat is wel waar het begint. In het voorjaar zag ik een meerkoet een nestje bouwen van plastic zakken en dat vind ik zo triest. Van directe buren krijg ik leuke reacties. Ik heb bijvoorbeeld deze prikker cadeau gekregen of een doos met chocola! Het valt me op dat 99 procent van de mensen wegkijken als ik hier bezig ben. Ze krijgen er toch een ongemakkelijk gevoel bij, lijkt wel.

Zelf heb ik het nooit zien gebeuren wanneer iemand vuil op straat gooit, behalve die ene keer vanuit mijn keukenraam. Ik denk dat het vaak ‘s avond gebeurt wanneer je denkt dat niemand je ziet. Aan het type afval kan ik zien of iemand doelbewust iets op straat heeft gegooid of dat het uit een kapotte vuilniszak is gevallen. Maar uiteindelijk begint het bij de opvoeding en dat ouders hun kinderen aanspreken op dit soort gedrag. Het zou mooi zijn als iedereen tenminste een keer per jaar afval prikt, want hier kan de gemeente ook niet tegenop!”

Wil jij ook in onze rubriek Pleuriszooi? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Share:
Melanie Samat

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.