Melanie Samat

Melanie Samat

Zwerfvuil is een veel voorkomend probleem, ook in onze wijk. Daarom besteden wij bij iedere editie er veel aandacht aan. Hoe kunnen we gezamenlijk het zwerfvuil stevig aanpakken? De Crooswijker ontmoet Saskia Gardien.

Afgelopen zomer is Crooswijk vaak in het nieuws geweest. In de week van 24 april 2023 werden omwonenden aan de Crooswijkseweg verrast met vier bomexplosies.
Het zorgde voor veel onrust, angst en rumoer in de wijk. Buurtbewoners voelen zich daardoor extra onveilig in de wijk en zitten met veel vragen in hun maag.
De Crooswijker ging in gesprek met operationeel expert wijken (Crooswijk en Kralingen) Adil el Fakih (38).
Na jarenlang met veel plezier werkzaam te zijn geweest als wijkagent in de Schilderwijk in Den Haag, werd het voor Adil tijd om de prikkels elders op te zoeken.

Zwerfvuil is een veel voorkomend probleem, ook in onze wijk. Daarom besteden wij bij iedere editie er veel aandacht aan. Hoe kunnen we gezamenlijk het zwerfvuil stevig aanpakken? Op deze regenachtige dag ontmoet de Crooswijker Eduard Lagemann die sinds 2019 in Rubroek woont.

De Crooswijker neemt een kijkje aan de andere kant van de Maas.
We fietsen over de mooie Erasmusbrug en nemen de eerste afslag richting het schiereiland De Kaap.

Na zeven jaar sluit CROOS definitief haar deuren op 14 februari. Een koffietent midden in Crooswijk voor jong en oud. Niemand geloofde dat dit echt zou gebeuren. De drie oprichters Iris, Linda en Janneke dachten daar wel anders over. Een wijk zonder koffietent waar je ook lekker kunt eten, daar gaat je hart toch sneller van kloppen? Voordat we van elkaar afscheid nemen spreekt de Crooswijker nog even met Iris en Linda over hun grootste avontuur in Crooswijk.

Zwerfvuil is een veel voorkomend probleem, ook in onze wijk. De Crooswijker besteedt daar veel aandacht aan. We ontmoeten Pim Groeneveld (31), geboren en getogen in Oud Crooswijk. Pim is recentelijk begonnen met de Schoonmaakbende van Mesut Sağdıç.

Op dinsdag 24 januari vond het Wijkgesprek plaats in De Nieuwe Branding aan de Isaac Hubertstraat. Wat is de actuele stand van zaken in Crooswijk? Zien we bewoners die tevreden achterover kunnen leunen of zijn er nog aandachtspunten die meegenomen kunnen worden naar het College?

Zwerfvuil is een veel voorkomend probleem, ook in onze wijk. De Crooswijk besteedt daar veel aandacht aan. De Crooswijker ontmoet Cor Jongenel (88). Cor woont ruim 40 jaar in Oud Crooswijk. Na het overlijden van zijn vrouw is Cor begonnen met het aanpakken van zwerfvuil.

Pagina 1 van 3

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.