Pleuriszooi Foto Melanie Samat

Pleuriszooi

Zwerfvuil is een veel voorkomend probleem, ook in onze wijk. Daarom besteden wij bij iedere editie er veel aandacht aan. Hoe kunnen we gezamenlijk het zwerfvuil stevig aanpakken? Op deze regenachtige dag ontmoet de Crooswijker Eduard Lagemann die sinds 2019 in Rubroek woont.

‘Ik kan slecht tegen al het vuil. Kennelijk vinden we het allemaal maar prima om op een vuilnisbelt te wonen. Eerlijk gezegd weet ik ook niet wat de oplossing is, maar begint het merendeel bij de opvoeding. Wat dat betreft ben ik niet optimistisch, was het maar zo eenvoudig!
Het zou ideaal zijn wanneer scholen meer aandacht besteden aan dit onderwerp, want ik prik veel afval wat afkomstig is van snoepgoed.
Het goede voorbeeld blijven geven en zo spoedig mogelijk zwerfafval opruimen, zijn volgens mij de bescheiden mogelijkheden die een overheid en wij als burgers hebben.
Er zijn helaas grotere en dringender problemen die om oplossingen schreeuwen in de wereld. Zelf probeer ik een heel klein handje te helpen bij dit probleem waar veel mensen zich aan ergeren, maar zich niet gauw geroepen voelen om een bijdrage te leveren.’

Share:
Melanie Samat

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.