Pleuriszooi Foto Melanie Samat

Pleuriszooi

Zwerfvuil is een veel voorkomend probleem, ook in onze wijk. De Crooswijker besteedt daar veel aandacht aan. We ontmoeten Pim Groeneveld (31), geboren en getogen in Oud Crooswijk. Pim is recentelijk begonnen met de Schoonmaakbende van Mesut Sağdıç.

‘Voor mijn gevoel is het een cultuurprobleem. Er staan genoeg prullenbakken in Crooswijk, maar toch zie je met regelmaat dat mensen hun afval ernaast gooien. Het is goed dat de Schoonmaakbendes bestaan, zodat anderen kunnen zien dat er wordt opgeruimd om de buurt netjes te houden.
Vier keer per dag loop ik een rondje met mijn hond en ik zie met regelmaat dat ik iemand vanuit de auto iets zie weggooien. Daar heb ik tot nu toe altijd wat van gezegd en soms krijg ik een agressieve reactie terug.
Een keer heb ik gewoon het zakje terug in de auto gegooid en dat werd niet zo gewaardeerd, zeg maar. Gelukkig heb ik meestal mijn hond Arie bij me die mij in dit soort situaties vergezelt. Ik vind het effectiever als je elkaar direct aanspreekt, hoe lastig of ongemakkelijk dat ook kan zijn. We moeten echt terug naar de essentie dat je je eigen troep opruimt.
Ik denk dat Crooswijk een leukere buurt is wanneer je elkaar gedag zegt, dan wanneer je elkaar op straat corrigeert.’

Share:
Melanie Samat

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.