Pleuriszooi foto Melanie Samat

Pleuriszooi

Zwerfvuil is een veel voorkomend probleem, ook in onze wijk. De Crooswijker besteedt daar veel aandacht aan. De Crooswijker ontmoet Tibbe van Leeuwen, hij woont samen met zijn gezin in Nieuw Crooswijk. Sinds 2018 heeft hij zich aangesloten bij de Schoonmaakbende.

‘Zwerfvuil is altijd een doorn in het oog voor mij geweest. Ook bij mijn vorige woonplek aan de Sint-Jacobsplaats hield ik regelmatig het park schoon. De stichting OpZoomer Mee is een mooi hulpmiddel om mensen met elkaar te verbinden en waar allerlei mooie initiatieven uit voortkomen, wij doen daar als straat ook aan mee. Met de Schoonmaakbende houden we onze eigen buurt heel goed schoon en proberen zichtbaar te zijn voor andere bewoners. We maken de afspraak dat we minstens eens in de maand met een man of tien zwerfvuil prikken. Wij zijn een loyaal clubje mensen die graag onze handen uit de mouwen willen steken. Op zo’n ochtend zijn we zeker een uur tot anderhalf uur bezig. Of uit-eindelijk het gedrag van bewoners gaat veranderen, daar heb ik mijn twijfels over. Dit probleem bestaat al zo lang en het zwerfvuil blijft maar komen. Het is een kleine moeite om je rommel mee te nemen naar huis en het daar weg te gooien. Of even verderop in een prullenbak in plaats dat je het gewoon op straat gooit. Het levert bovendien veel ongedierte op. We moeten met elkaar de stad leefbaar zien te houden. Rotterdam is een hele mooie stad en laten we het alsjeblieft nog mooier maken door gewoon je rommel mee te nemen’.
Wil jij ook een Schoonmaakbende beginnen? Meld je aan via www.opzoomermee.nl
Hulp nodig bij het aanmelden? Stuur gerust een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Share:
Melanie Samat

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.