Vijf Manieren om je Waardevolle Spullen te Beschermen Freepik

Vijf Manieren om je Waardevolle Spullen te Beschermen

Wanneer je in de stad woont behoort een waakhond of een stel ganzen niet altijd tot te mogelijkheden. Hieronder lees je hoe je je waardevolle spullen beschermt en inbrekers afschrikt. Stel je zelf de vraag; wat is de moeite van het beschermen waard? Dat kunnen ook dingen zijn die voor jou van emotionele waarde zijn en op het eerste gezicht niet interessant lijken voor een dief. Denk aan:

• Papieren documenten
• Data media
• Geld en kostbaarheden zoals sierraden en horloges
• IT-apparatuur
• Sleutels
• (Wapens)

1. Gebruik een (verborgen) kluis.
Voordelen: Een kluis kan beschermen tegen brandschade, diefstal of beiden.
Nadelen: De kluis moet verankerd worden of meer dan 1000kg wegen. Een goede kluis is relatief duur.

2. Gebruik een kwalitatief goede locker / lockbox.
Voordelen: Een kleine, soms mobiele kluis die je kunt gebruiken in je auto of op je werk. Een geldkistje is niet duur (v.a. € +/- 15,-) en daarin kunnen ook sieraden, waardevolle papieren en andere kleine waardevolle spullen bewaard worden.
Nadelen: Je kunt het makkelijk meenemen. Houd het kluisje buiten het zicht en zorg dat het een goede is, dat schrikt waarschijnlijk genoeg af om hem te laten liggen.

3. Installeer een camera en/of buitenlicht met sensor.
Voordelen: Deze maatregelen kunnen de inbreker wegjagen, demotiveren of vertragen. Beeldopnames zijn handig om te hebben bij aangifte.
Nadelen: Niet elke inbreker is hiervan onder de indruk.

4. Zet je spullen vast
Voordelen: Iets wat vastzit vertraagt op zijn minst de diefstal. Je fiets met een ketting aan een paal, je bankje aan de voorgevel.
Nadelen: Je moet er altijd aan denken om alles af te sluiten. Soms is er spraken van een vals gevoel van veiligheid wanneer je een schuurtje in je (binnen)tuin hebt.
5. Maak een lijst van je waardevolle items.
Voordelen: Een gedetailleerde lijst met foto's en serienummers kan veel verschil maken wanneer je de diefstal aangeeft bij de verzekering.
Nadelen: Je moet er even voor gaan zitten en het bijhouden.
Voorkomen is beter dan genezen, verzeker je spullen en zorg dat je weet wat je mist. Vertraag op zijn minst de dief door je spullen veilig op te bergen en vast te zetten. Schrik af met duidelijke signalen.

 

Share:

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.