Dik Vuik

Dik Vuik

Je hebt een openbare plas waarin je kunt zwemmen. En dan wordt er toch een zwembad in aangelegd. Het water in dat zwembad is… plaswater! Het lijkt onlogisch, maar toch gebeurde het. We duiken in het verhaal achter de ‘zweminrichting’ in de Kralingse Plas.

Een plekje in je eigen wijk waar je gewoon een boek uit een kastje kunt plukken en lekker kunt gaan lezen. Welk kind wil dat niet? Het kan sinds 3 juli aan de Boerschaplaan, want daar werd die dag een Leestuintje geopend. Een initiatief van buurtbewoonster Olga Sterenshis. Uiteraard was De Crooswijker erbij!

Crooswijk en Rubroek zijn tijdens hun groei kinderrijke wijken geweest. Er waren dan ook veel scholen te vinden en één van die scholen heeft een bijzondere geschiedenis. Het zou zo maar kunnen dat Pietje Bell daar in het hoofd van zijn geestelijk vader is gekropen…

Op 4 mei legden Paulette Verbist en Oktay Ünlü van de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk een krans bij het gedenkteken aan de Boezembocht. De Crooswijker was erbij en legde zelf ook bloemen.

Je staat er niet zo snel bij stil, maar de brandweer werkt in Rotterdam in belangrijke mate op vrijwillige basis. Dat is al heel lang zo en in vroeger tijden was er zelfs een brandweerhuisje in Crooswijk, waar het materiaal van de lokale blusploeg stond gestald.

Een groep vrijwilligers verricht al jaren natuurwerk in het Kralingse Bos. Wat drijft hen? Marius Huender vertelt over het ontstaan van de groep, hun werk en wat hen verbindt.

Veel straatnamen in Crooswijk wijzen op een militaire achtergrond. Maar wat is de oorzaak van die namen? De Crooswijker gaat op zoek naar de geschiedenis van de Rotterdamse schutterij. De schutters waren lieden met een militaire rol in de stad, maar ze gingen gezellig samen zijn bepaald niet uit de weg!

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.