Open Huis Crooswijk neemt afscheid van Erik Maan foto: Melanie Samat

Open Huis Crooswijk neemt afscheid van Erik Maan

Het was een dubbel feestje, op vrijdag 31 mei in het Open Huis Crooswijk. Het Open Huis bestond veertig jaar en tegelijk werd afscheid genomen van diaconaal werker Erik Maan, die 12,5 jaar werkzaam is geweest in de wijk.

"Het is een feestelijke dag met een klein verdrietig randje", sprak predikant Harold Schorren van het Laurenspastoraat. Feestelijk vanwege het jubileum van het Open Huis, maar ook verdrietig omdat Erik Maan er afscheid nam.
Dat afscheid was toch ook weer feestelijk, wan Erik ontving van Marianne Amelink de erespeld van het Laurenspastoraat. Amelink roemde Erik om zijn inzet in Crooswijk en het Open Huis. “Iedereen is hier welkom zoals ie is. Erik heeft de gave om mensen met elkaar te verbinden en te raken.” Na alle lovende woorden stond Erik zelf nog even stil bij de geschiedenis van ‘zijn’ wijk, met onder meer de in 1972 gesloopte Koninginnekerk, het later in een voormalig badhuis bestaande centrum De Akker en vervolgens de oprichting van het Open Huis Crooswijk. Als boodschap gaf hij de bezoekers een wijsheid van Mahatma Gandhi mee: “Wees zelf de verandering die je wilt zien in de wereld. Het begint bij jezelf.”
Het Open Huis wordt voortgezet onder leiding van Inge Hutten, die al sinds 2015 samenwerkte met Erik Maan.

 

Share:
Dik Vuik

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.