Expositie over 5 eeuwen wonen onthuld

Tijdens de thema-avond over wonen in Crooswijk werd op 18 februari de expositie ‘Crooswijk in verandering – 5 eeuwen wonen’ gepresenteerd. Wethouder Barbara Kathmann (wijken en economie) onthulde met enkele Crooswijkers het met een doek bedekte laatste paneel.

De thema-avond vond plaats bij Digters, een in 2019 geopende horecagelegenheid aan de Linker Rottekade. Hier stonden de negen panelen van de expositie opgesteld, elk met als onderwerp een periode uit de geschiedenis van Crooswijk. Zo komen onder meer de oorspronkelijke polder, de bouw van de wijk en de stadsvernieuwing in beeld.

De tentoonstelling werd gemaakt door Melanie Samat (beeld), Dik Vuik (tekst) en Sabine van Velzen (vormgeving) en zal de komende maanden nog op verschillende locaties in Crooswijk te zien zijn. Na de onthulling werd de expositie opgesteld bij Bewonersvereniging Rubroek aan het Goudseplein.

Hou de website en de facebook pagina van De Crooswijker in de gaten voor actuele informatie over de expositie en de mogelijkheid om deze te bezoeken.

 

 

Share:
Redactie

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.