Redactie

Redactie

De Crooswijker van de maand is Jaap van Duyn (65 jaar) van serviceflat Rubroek. 

Het tijdelijk kunstwerk 'Slopen is (g)een must' komt voor 6 weken in Crooswijk te staan, op de hoek van de Crooswijkseweg en de Crooswijksestraat.

Voor corona zag je hem wellicht door de wijk fietsen. Want Robbie van Beers wilt graag weten hoe hij jou kan helpen. Vanwege corona werkt hij momenteel grotendeels vanuit huis, maar zijn doel is hetzelfde: bewoners van Kralingen-Crooswijk activeren om te bewegen.

Bijna alle kinderen in Nederland hebben thuis online lessen moeten volgen.
Voor ouders en docenten is het (nog steeds) een pittige periode, maar hoe hebben de kinderen dat zelf ervaren?
We vragen het aan het twee leerlingen van de Talmaschool:

Ze is geboren en getogen in Rotterdam en zou niet meer ergens anders willen wonen. Nadat ze is verhuisd van het drukke Rotterdam zuid naar Kralingen, geniet Yasmine elke dag van de rust. Dat doet ze het liefst tijdens een avondwandeling. De Crooswijker spreekt met Yasemin van islamitische basisschool Noen aan de Paradijsplein.

Aan de Goudse Rijweg staat een bijzonder pand. Kerk van buiten, studentenwoningen van binnen. De Crooswijker ging langs bij De Kerk om een aantal bewoners te spreken. We spraken met Eveline (22, studente Grafisch Ontwerp en Arts & Culture), Ralf (student Economie), Yara (studente Geneeskunde) en Abdiel (26, student Bouwkunde).

Veel van ons doen wel eens iets voor een ander of voor de wijk. Iets groots of iets kleins. Zo maken we elkaars dag net een beetje beter. Ken jij iemand uit Crooswijk die veel voor een ander doet? Een mede-wijkbewoner die altijd voor je klaar staat of zich met passie inzet voor de wijk? Die jouw dag beter maakt of een goed voorbeeld is voor anderen? Zet hem of haar in de schijnwerpers door hem/haar te nomineren voor Crooswijker van de maand!

Op de hoek aan de Linker Rottekade naast het Heinekengebouw bevindt zich café-restaurant Digters.

Pagina 1 van 9

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.