Crooswijk is weer een flinke boekenkast rijker

Op 11 september kreeg onze wijk een boekspot: een cadeau van de Bibliotheek Rotterdam.
Een boekspot bestaat meestal uit ongeveer 50 nieuwe boeken die cadeau worden gedaan. Maar voor De Nieuwe Branding heeft de Bibliotheek Rotterdam samen met de Gemeente Rotterdam en Dock besloten om 200 – 250 boeken (!) te geven. Deze zijn in een verrijdbare boekenkast geplaatst, ook een onderdeel van het cadeau. En die kast met boeken staat nu dus in De Nieuwe Branding. Kies een boek, lees een boek en deel een boek. In een Boekspot kun je boeken achterlaten, meenemen of juist ruilen.

Eigenlijk zou er elke week een biebtruck langskomen bij De Nieuwe Branding. Jammer genoeg is dit niet doorgegaan. In plaats daarvan dus de boekspot: een mooi alternatief!

Bibliotheek Rotterdam en Dock hopen hiermee de taalontwikkeling en het leesplezier van de bezoekers van De Nieuwe Branding en natuurlijk alle wijkbewoners te kunnen stimuleren en vergroten.

In Crooswijk hebben we verschillende boekenhoeken:
- in het Wijkpastoraat,
- in het Participatiecentrum,
- in De Nieuwe Branding.

De Crooswijker kent niet alle plekjes waar een boekenhoek is ingericht. Wie het wél weet, mag het ons verklappen op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Share:
Redactie

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.