Boezemsingel 13 is verkocht

Het voormalige politiebureau aan de Boezemsingel 13 is eind 2019 geveild en aan een nieuwe eigenaar verkocht. De oude ‘bewoners’ zijn inmiddels verhuisd naar de Boezembocht.

Het oude pand werd gebouwd in 1876 en was aanvankelijk een openbare basisschool. De Cultuurhistorische Verkenning Crooswijk noemt het ‘van belang als oudste schoolgebouw in Crooswijk’. Het werd later een politiebureau en had die functie in geval al voor de Tweede Wereldoorlog. In 1955 werd het pand door de gemeente ook echt verbouwd voor de functie als politiebureau.

In 2019 kondigde de politie aan dat het pand zou worden verkocht, samen met onder meer het eveneens historische politiebureau in de Hoflaan in Kralingen. In november was het zo ver en bij een veiling bracht het pand maar liefst 2.8 miljoen op. Er rust een maatschappelijke bestemming op het gebouw met als functie ‘wonen’, dus het zou zo maar kunnen dat er in de toekomst nieuwe Crooswijkers in komen wonen.

De politie ‘woont’ inmiddels in het nieuwe bureau bij de Boezembocht, dat al in september feestelijk in gebruik werd genomen. Voor informatie en aangiften kun je sindsdien hier terecht, op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur of telefonisch via 0900-8844.

Share:
Redactie

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.