Eerste Leestuin in Oud Crooswijk geopend foto: Melanie Samat

Eerste Leestuin in Oud Crooswijk geopend

Een plekje in je eigen wijk waar je gewoon een boek uit een kastje kunt plukken en lekker kunt gaan lezen. Welk kind wil dat niet? Het kan sinds 3 juli aan de Boerschaplaan, want daar werd die dag een Leestuintje geopend. Een initiatief van buurtbewoonster Olga Sterenshis. Uiteraard was De Crooswijker erbij!

Olga was al een tijd bezig om openbare boekenkastjes aan de Boerschaplaan te krijgen. Het werd een ‘kinderzwerfboekstation’, een mooi woord voor scrabble! Daaronder werd een geveltuintje aangelegd. Op zaterdag 3 juli was het zo ver en kon de opening plaatsvinden.

Terwijl bezoekers zich voor de opening verzamelden, speelde het muziekensemble ’t Ouwe Bes er alvast op los. Na een kopje koffie en een praatje kondigde Olga de openaars aan: wethouder Judith Bokhove, wethouder Mobiliteit, Jeugd(hulp) en Taal, en gebiedscommissielid Debora Fernald. Beiden benadrukten hoe belangrijk boeken voor kinderen zijn om hun taalkennis te verhogen. Dit jaar is in Rotterdam het ‘Jaar van de Taal’ en de gemeente stimuleert op allerlei manieren taalactiviteiten. Onder redactie van stadsdichter Dean Bowen is er een speciaal tijdschrift over taal samengesteld: de glossy GeenPunt die onder meer verkrijgbaar is in de Bibliotheek.

Het Leestuintje aan de Boerschaplaan is een mooie en laagdrempelige manier om kinderen uit de buurt te stimuleren tot het lezen van boeken.

Na de opening werden de aanwezige kinderen nog lang vermaakt door goochelaar Igor Krulsnor, die tot grote hilariteit van zijn publiek de ene na de andere truc uithaalde. De Leestuin is mogelijk gemaakt door de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, Opzoomermee. Ook Kinderzwerfboek ondersteunt het initiatief 

Het Leestuintje is te vinden aan de Boerschaplaan, bij de portiek met de huisnummers 150-164.

Zie voor meer informatie over taal ook www.rotterdam.nl/taal.

Share:
Dik Vuik

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.