Yoga met LEF! foto: Melanie Samat en Pascal Lugtmeijer

Yoga met LEF!

Yoga met LEF!, gelegen achter de Rusthoflaan in Crooswijk, bestaat al 8 jaar onder de bezielende hoede van Monique van Driel. Het wordt binnenkort overgenomen door yogadocent Myrte van Zutphen en omgedoopt tot Samtosha Yoga.Een vrouw met hart voor de wijk blaast het yogacentrum nieuw leven in!

Aangekomen op het schoolplein tussen de twee oude schoolgebouwen valt mij op hoe heerlijk stil het daar is.
Op deze zonnige dinsdagmorgen, nemen we plaats in een ruime cirkel onder een enorme kastanjeboom op klapstoelen. Ik schuif aan bij een les yoga+ (stoelyoga) van Monique. Myrte, die met overname van de studio deze cursus gaat geven, en ik mengen ons tussen de vaste cursisten. Na vijf maanden online lessen heerst er een gezellige en ontspannen sfeer bij één van de eerste live lessen van dit jaar. Een vaste deelneemster vertelt mij hoe de yoga+ lessen haar, na verergering van haar klachten tijdens de lockdown, helpen met haar blessure. Even later komen we allen tot rust door de ontspannende, en stiekem ook best intensieve oefeningen die goed in het lijf te voelen zijn. Terwijl de lessen yoga & meditatie, yoga+, zwanger-schapsyoga, mama yoga en Saswitha yoga doorgaan, is de studio in een periode van transitie. De online lessen zijn sinds juni weer live in de studio (of op het schoolplein met mooi weer) en Yoga met LEF! wordt Samtosha Yoga.

Met deze naamswijziging worden nieuwe docenten aangetrokken om het huidige lesaanbod te kunnen garanderen en wellicht nog andere yogavormen te introduceren.

 
Het sfeervolle klaslokaal van één van de voormalige schoolgebouwen op het terrein achter de Rusthoflaan wordt daarmee dus deel van Samtosha Yoga, de reeds bestaande studio in Rotterdam-West van Myrte en haar moeder Johannah van Zutphen.
Beiden volgden de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte, en halverwege haar opleiding sloot Myrte zich aan bij Samtosha Yoga, in het huis waar zij is geboren en getogen. Nu dus de taak aan Myrte om een tweede locatie te starten in de wijk waar zij inmiddels al 20 jaar woont!
Vanaf augustus is de naamswijziging een feit en kunnen bij Samtosha Yoga, in de oase achter de poort van Rusthoflaan 56, verschillende yogalessen gevolgd worden. Tegen die tijd wordt het nieuwe rooster bekend. Maar wilt u nu al starten, kijk dan op het huidige rooster op de website van Yoga met LEF! of er iets voor u bij zit.

Voor meer informatie kijk op: www.yogametlef.nl

 

Share:

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.