Croosboot vaart weer

De Croosboot was in de jaren tachtig en negentig een fenomeen in Crooswijk. Met de hulp van vrijwilligers voeren rondvaartboten vanaf een vaste stek aan de Linker Rottekade tochten over de Rotte. En die Croosboot is terug!

Met verschillende schepen werd in de vorige eeuw over de Rotte gevaren. Tot initiatiefnemer Dick Aay overleed en zijn vrouw Jeanne enkele jaren later stopte. De scheepjes werden verkocht. Maar een van de schepen werd in 2019 weer teruggehaald naar Rotterdam. Na een opknapbeurt is de nieuwe start van de Croosboot inmiddels een feit.
De nieuwe eigenaren zijn de broers Ton en Maurice den Haan. Ze waren eerder dit jaar bij het Rottecafé in Digters en vertelden daar over de hernieuwde Croosboot. “We kwamen de boot tegen op internet. Hij stond te koop en in december 2019 hebben we hem naar Rotterdam gehaald. Er is vraag naar en mensen vinden het leuk dat de boot weer terug is.”
De boot zit na de opknapbeurt weer keurig in de lak. Er zijn twee aanlegplaatsen: in Bleiswijk en aan de Soetendaalsekade bij Rotterdam-Noord. De aanlegplaats in Rotterdam is dus net buiten Crooswijk, maar dat mag de pret niet drukken. Er kan weer worden geboekt voor rondvaarten over de Rotte en naar historisch Delfshaven.
Zie voor meer informatie www.croosboot.com

Share:
Dik Vuik

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.