De Oekraïense Huiskamer

Olga Sterenshis woont al geruime tijd in Crooswijk. Oorspronkelijk komt zij uit Odessa (Oekraïne); een havenstad, die qua mentaliteit erg op Rotterdam lijkt.

Toen de oorlog was uitgebroken geloofde ze het eerst niet. Het is tenslotte de 21e eeuw. Haar vader vocht in de Tweede Wereldoorlog en haar moeder werd geëvacueerd.
Het helpen van vluchtelingen uit Oekraïne is voor Olga een prioriteit geworden en heeft zij eigen initiatief de Oekraïense Huiskamer geopend.
De Oekraïense Huiskamer (www.ua-lounge.nl) is een belangrijk platform om Oekraïense vluchtelingen te helpen en te ondersteunen: een informatief en cultureel centrum waar informatie, kennis, ervaring en ideeën worden uitgewisseld.
In de Oekraïense Huiskamer kunnen vluchtelingen creatieve workshops en educatieve cursussen volgen, informatie krijgen over het leven in Nederland, gratis tweedehands kleding en benodigdheden krijgen, psychische hulp en advies voor ouders óf gewoon ontspannen met een kopje koffie of thee.
Voor kinderen is er een speelgoedhoek ingericht en er worden films vertoond voor jong en oud.
Om dit te realiseren en te onderhouden heeft de Oekraïense Huiskamer donaties nodig om materialen en andere goederen te betalen. Daarvoor is er een sponsorcampagne opgezet.
Wil jij ook een bijdrage leveren? Ga dan naar: www.gofundme.com/f/help-oekraense-huiskamer-help-vluchtelingen

Share:
Redactie

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.