Pleuriszooi foto: Melanie Samat

Pleuriszooi

Zwerfvuil is een veel voorkomend probleem, ook in onze wijk. De Crooswijker besteedt daar de komende edities veel aandacht aan. De Crooswijker ontmoet Inaya (10) uit Oud Crooswijk.

Samen met andere kinderen prikt Inaya regelmatig afval rondom de Koeweide onder begeleiding van Anneke Strasters van bewonersgroep Slachthuisterrein.

‘Hier op de Koeweide is het wel schoon, maar soms ligt er nog wel afval in de kleine hoekjes. Dat zorgt voor rattenoverlast en dat vind ik niet leuk.
Ik denk dat sommige mensen hun afval op straat gooien, omdat er te weinig prullenbakken zijn. Maar ook kinderen gooien hun afval op staat hoor. Anneke en ik hebben samen bedacht om een groot kauwgombord te maken in de vorm van een koe waar je kauwgom op kan plakken. Dan hoef je niet helemaal naar de prullenbak toe te lopen.
Je kan beter geen afval meer op straat gooien, want daar komen de ratten op af en dat is gewoon niet goed voor de natuur. Ik heb zelf weleens gezien dat iemand iets op straat gooide en daar heb ik wel wat van gezegd. Ze zegt dat ze het niet meer gaat doen, maar dat is ook een vriendin van mij dus ze doet het nu echt niet meer.’

Wil jij ook in onze rubriek Pleuriszooi? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Share:
Melanie Samat

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.