Pleuriszooi foto: Melanie Samat

Pleuriszooi

Zwerfvuil is een veel voorkomend probleem, ook in onze wijk. De Crooswijker besteedt daar veel aandacht aan. De Crooswijker ontmoet Giulia Gualtieri uit Oud Crooswijk. Giulia stoort zich mateloos aan de buren die steeds hun afval uit het raam gooien aan de Crooswijksestraat.

Ik raak enorm geïrriteerd wanneer ik de deur uitloop en afval zie. Waar ik de meeste stress van krijg, is het afval wat mijn buren met enige regelmaat uit het raam gooien. Ongeveer een jaar geleden heb ik mijn buren uitgenodigd om een geveltuin met mij te maken. Ook om het probleem gezamenlijk bespreekbaar te maken. Jammer genoeg wilde niemand meedoen, maar dat heeft mij en mijn vrienden er niet van weerhouden om de straat mooier te maken. Ik dacht: ‘Hoe kunnen mensen een tuintje met mooie bloemen bevuilen?’ _Nou, ik had het mis. Deze actie had geen invloed op het gedrag van mensen om in te zien dat ze hun omgeving niet moeten vervuilen. Op een maandagochtend ging ik mijn kleine geveltuin water geven, die ik de dag ervoor nog had schoongemaakt en weer lag het vol met wattenstaafjes. Iets in mij kwam tot leven en ik voelde dat ik iets moest doen. Mijn instinct bracht mij ertoe om met krijt op de stoep een bericht aan mijn buren te schrijven ‘Waarom gooi je steeds afval uit het raam?’ Ik weet niet wie verantwoordelijk is voor dit gedrag, dus ik hoop dat dit bericht de Crooswijksestraat kan veranderen naar een schonere en meer uitnodigende straat voor de hele gemeenschap.

Wil jij ook in onze rubriek Pleuriszooi? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Share:
Melanie Samat

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.