Doortje Cooiman foto: Melanie Samat

Doortje Cooiman

In Crooswijk zijn zeven kandidaten benoemd tot wijkraadslid en zullen de komende vier jaar aandacht vragen aan de gemeente voor onderwerpen wat echt belangrijk is voor Crooswijk. Wat kan beter of wat zou er moeten veranderen? 
De Crooswijker stelt ze een voor een aan je voor en we beginnen deze week met DOORTJE COOIMAN (16)

Hoe lang woon je al in Crooswijk?
Zolang ik het me kan herinneren woon ik in Crooswijk. Ik woon met mijn ouders, broertje en zusje op het oude Heinekenterrein.
 
Hoe denk je te bereiken dat de wijk -via jou- daadwerkelijk aan zet is?
Tijdens mijn termijn als wijkraadslid hoop ik te bereiken dat de wijk via mij aan zet is. Dit ga ik in eerste instantie doen door te luisteren naar de bewoners van Crooswijk: Wat willen zij? Waar is behoefte aan? Waar liggen de grootste ergernissen? Maar het is natuurlijk ook belangrijk om te weten waar men tevreden over is.
Ik weet dat er al veel mensen zijn die van alles doen voor de wijk en ik denk dat het belangrijk is dat zij niet vergeten worden. Zelf heb ik geen concrete plannen, ik wil me vooral zo goed mogelijk inzetten voor de bewoners. 
 
Speelt jouw politieke voorkeur een rol in de wijkraad?
Ik heb geen politieke voorkeur en ik sta er open in. Ik vind dat belangrijk, omdat ik denk dat ik juist dan de wijk kan laten spreken. Ik zou het wel leuk vinden om me extra in te zetten voor de jeugd, omdat ik daar zelf bij hoor :) Ook sport en beweging voor iedereen mogelijk maken staat hoog op mijn lijstje. 
 
Wat verwacht je van de samenwerking met de gemeente?
Het is heel belangrijk dat de samenwerking tussen de gemeente en bewoners van Crooswijk goed verloopt, zodat als er iets speelt in de wijk dit snel kan worden opgepakt. 
 
Wanneer is de wijkraad voor jou een succes?
De wijkraad is, volgens mij, een succes als de bewoners het gevoel hebben dat ze echt wat kunnen aankaarten en dat er naar hen geluisterd wordt, maar ook dat er wat gebeurt met wat ze vertellen. Ik denk dat er behoefte is aan meer dan alleen mooie praatjes en ik hoop dat we dat de komende vier jaar als wijkraad kunnen bereiken!

 

Samengesteld door: Madeleen Graafland, Ingrid Maas, Dik Vuik, Olga Sterenshis

Share:
Redactie

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.