Rafaël Krijgsman foto: Melanie Samat

Rafaël Krijgsman

In Crooswijk zijn zeven kandidaten benoemd tot wijkraadslid en zullen de komende vier jaar aandacht vragen aan de gemeente voor onderwerpen wat echt belangrijk is voor Crooswijk. Wat kan beter of wat zou er moeten veranderen? 
De Crooswijker stelt ze een voor een aan je voor en we beginnen deze week met Rafaël Krijgsman (45)

Hoe lang woon je al in Crooswijk?
Sinds mijn tweede levensjaar dus al 43 mooie jaren.

 
Hoe denk je te bereiken dat de wijk -via jou- daadwerkelijk aan zet is?
Door samen te werken. Goed luisteren, kijken en de verbinding zoeken. Zowel tussen bewoners, organisaties als met de gemeente. Samenwerken en samenleven doe je niet vanuit een individualistische houding. De zaken die worden aangedragen vanuit de wijk dienen dan ook serieus door de gemeente bekeken en eventueel opgepakt te worden. 
 
Speelt jouw politieke voorkeur een rol in de wijkraad?
Ik ben niet verbonden aan een politieke partij en zit dus onafhankelijk in de wijkraad. Natuurlijk handel ik wel vanuit bepaalde normen en waarden die, voor een groot gedeelte, overeenkomen met mijn politieke voorkeur. Ik ga echter met open blik de samenwerking met iedereen aan en met wederzijds respect komen we er wel. 
 
Wat verwacht je van de samenwerking met de gemeente?
De ervaring zal het leren. Het zal binnen het nieuwe model van de “wijkraden” zoeken zijn maar met een positieve en daadkrachtige houding kunnen we met elkaar (grote) stappen maken om de wijk mooier en krachtiger te maken. 
 
Wanneer is de wijkraad voor jou een succes?
Wanneer alle Crooswijkers ons weten te vinden om zaken aan te dragen die naar hun mening aandacht verdienen. Als bewoners erop vertrouwen dat wij als Wijkraad luisteren en er mee aan de slag gaan. 

 

Samengesteld door: Madeleen Graafland, Ingrid Maas, Dik Vuik, Olga Sterenshis

Share:
Redactie

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.