Marije van der Waal foto: Melanie Samat

Marije van der Waal

In Crooswijk zijn zeven kandidaten benoemd tot wijkraadslid en zullen de komende vier jaar aandacht vragen aan de gemeente voor onderwerpen wat echt belangrijk is voor Crooswijk. Wat kan beter of wat zou er moeten veranderen? 
De Crooswijker stelt ze een voor een aan je voor en we beginnen deze week met MARIJE VAN DER WAAL (26)

Hoe lang woon je al in Crooswijk?
Sinds mei vorig jaar woon ik met veel plezier in Nieuw Crooswijk.
 
Hoe denk je te bereiken dat de wijk -via jou- daadwerkelijk aan zet is?
De wijkraad is nieuw en zal zich de komende tijd gaan inzetten om kennis te maken met alle partners in de wijk. We zijn een enthousiaste en diverse groep mensen die echt willen staan voor het belang van Crooswijk en al haar inwoners. Zelf denk ik dat het heel belangrijk is om open het gesprek aan te gaan met de Crooswijkers en vooral goed te luisteren.
 
Speelt jouw politieke voorkeur een rol in de wijkraad?
In de wijkraad wil ik vooral hands-on aan de slag met de hele raad. We ervaren een gezamenlijke verantwoordelijkheid en opgave voor de wijk.
 
Wat verwacht je van de samenwerking met de gemeente?
Tot nu toe ervaar ik de samenwerking met de gemeente als positief. Ik ga ervanuit dat we goed worden geïnformeerd over voorstellen die de wijk raken. Daarnaast zie ik de meerwaarde van de contacten met de gemeenteraad.
 
Wanneer is de wijkraad voor jou een succes?
Ik hoop dat we als wijkraad de positieve ontwikkeling die Crooswijk de afgelopen jaren heeft doorgemaakt kunnen voortzetten. Crooswijk is een oud Rotterdamse wijk met een groot diversiteit aan inwoners. Ik hoop dat alle inwoners zich met trots een Crooswijker noemen.

 

Samengesteld door: Madeleen Graafland, Ingrid Maas, Dik Vuik, Olga Sterenshis

Share:
Redactie

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.