Martijn Heikoop foto: Melanie Samat

Martijn Heikoop

In Crooswijk zijn zeven kandidaten benoemd tot wijkraadslid en zullen de komende vier jaar aandacht vragen aan de gemeente voor onderwerpen wat echt belangrijk is voor Crooswijk. Wat kan beter of wat zou er moeten veranderen? 
De Crooswijker stelt ze een voor een aan je voor en we beginnen deze week met MARTIJN HEIKOOP (26)

Hoe lang woon je al in Crooswijk?
Ruim vijf jaar, met veel plezier.
 
Hoe denk je te bereiken dat de wijk -via jou- daadwerkelijk aan zet is?
Door goed te luisteren. Als wijkraadslid heb ik de verantwoordelijkheid om de gemeente duidelijk te maken wat er speelt in Crooswijk en waar we behoefte aan hebben. Door goed te luisteren naar alle Crooswijkers en alert te zijn op zaken die spelen kan ik deze meenemen naar de Coolsingel en hier duidelijk maken. Zo zorgen wij samen dat de wijk aan zet komt.
 
Speelt jouw politieke voorkeur een rol in de wijkraad?
Ja. Ondanks het feit dat ik als wijkraadslid alle stemmen uit de wijk zal vertegenwoordigen hebben mijn persoonlijke voorkeuren zeker impact. Ik ben de wijkraad in gegaan om Crooswijkers te helpen die het meest nodig hebben. Hier ga ik me de komende vier jaar dan ook extra voor inzetten.
 
Wat verwacht je van de samenwerking met de gemeente?
Ik verwacht dat de gemeente goed luistert naar de wijkraad en serieus aan de slag gaat met onze input. De gemeente moet ook actief meedenken om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk zaken aangepakt kunnen worden. Ik wil hier natuurlijk ook als wijkraadslid op toe zien dat dit gebeurt. 
 
Wanneer is de wijkraad voor jou een succes?
Als ik over vier jaar terug kan kijken op een periode waar we ons zo goed mogelijk hebben ingezet voor de Crooswijkers. Door goed te luisteren naar alle inwoners en door op te komen voor wie recht heeft op hulp kunnen we de wijk mooier maken. Voor mij is de wijkraad een succes als iedereen het gevoel heeft in een nóg mooiere wijk te wonen. 

 

Samengesteld door: Madeleen Graafland, Ingrid Maas, Dik Vuik, Olga Sterenshis

Share:
Redactie

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.