Wat vinden we van de wijkraad? Tekst: Madeleen Graafland, Melanie Samat, Dik Vuik

Wat vinden we van de wijkraad?

Na zeven jaar is er een eind gekomen aan de Gebiedscommissie en is het wiel opnieuw uitgevonden, genaamd De Wijkraad. In heel Rotterdam zijn er 39 wijkraden gevormd met het doel meer aandacht te vragen aan de gemeente voor onderwerpen die zij belangrijk vinden.

Uit de 19 kandidaten die zich verkiesbaar hebben gesteld, zijn er in Crooswijk zeven ambitieuze helden verkozen die écht iets van de wijk willen maken. Over de uitwerking van de Wijkraad is nog niet veel bekend. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen kwam dit voor veel bewoners een beetje uit de lucht vallen, want wie zijn deze mensen en hoe of wat bepaalt wat belangrijk is voor de wijk?
De Crooswijker ging alvast op pad om bewoners te vragen wat zij van de Wijkraad vinden en wat ze hopen dat verandert in de wijk. In de volgende editie zullen wij ons meer verdiepen in dit onderwerp.

Georgio (33): “De wijkraad?! Daar houd ik mij niet mee bezig. Ik ben veel buiten de wijk. Ik woon al wel 24 jaar in Crooswijk. Ik vind het goed als er initiatieven komen voor jongeren.”

Abdul (50): “Ik vind Crooswijk geen fijne wijk. Het liefst zou ik morgen verhuizen, als het zou kunnen. De Crooswijkseweg moet veiliger worden. Er zijn ‘s nachts hangjongeren, er wordt gedeald en er worden fietsen gestolen. Er moet meer beveiliging komen. Ik moet goed opletten wanneer mijn kinderen spelen op straat.” 

Anoniem (70): “Ik woon al 35 jaar in Crooswijk. Het verkeer en het asociale verkeersgedrag zijn problemen, met mensen die tegen de richting in fietsen, mensen die over de stoep rijden met hun motor en alle leenfietsen die de weg versperren. Vroeger werd er meer gehandhaafd. Ik heb dit vaker aangegeven, maar er wordt niet geluisterd en er wordt niets aan gedaan. Ik heb ook geen hoop meer voor stemmen.”

Omar (22): “Ik heb geen beeld van de wijkraad. Maar als ik wil dat ze iets gaan veranderen dan is dat het parkeren. Maak het gratis of zorg voor uniform beleid. Nu heb je twee parkeerplaatsen naast elkaar waar verschillende regels gelden.”

Anoniem (18): “Ik heb me niet verdiept in de wijkraad en focus meer op de politieke partijen. Ik ga wel stemmen op de wijkraad. Maar voor de wijkraad wil ik geen bewoner van een politieke partij, de politiek heeft dan te veel invloed; ik wil stemmen op een bewoner die weet wat in de wijk speelt. Wat ik belangrijk vind voor de wijk? Een beter milieu en een schonere wijk.”

 

 

Share:
Redactie

| Auteur

Nieuwsbrief

Contact

Captcha
  Mail is not sent.   Your email has been sent.